Vi ser det snoar

Om det hade funnits en sådan t-shirt med I (hjärta) Beijing hade vi köpt den direkt! Varför har man inte åkt till Kina innan?

Vi kom hit för en vecka sedan från ett något varmare och höstigare New Zealand med tights/tunna joggingbyxor och varsin huvtröja. Termometern visade -4 grader. Det var nog det råaste och kallaste vi kännt på länge! Vi tog oss tillslut till vårt hostel med tunnelbana och 15 minuters promenad. Kallt! Boende kostade oss 50 sek, inga Australienpriser här inte :) Det är ett av de finaste hostel vi bott på och nog den mest uppskattade varmduschen någonsin.

Det första vi investerade i var en Canada och en Rävenjacka. Innan vi nått affären var Sarah lila om läpparna. Vi köpte skor, vantar och halsduk. Under resterande av dagen var vi ute på stan. Överallt hittar man små gränder och pyttesmå butiker. Tillslut är man vilse och måste fråga efter vägen till närmaste tunnelbanestation. (Beijing är ingen promenadstad, det är lika stort som hela Belgienlandet till ytan) Det svåra och det roliga med detta land och TURISTSTAD är att mycket få personer pratar eller förstår engelska och vår skrift. Ibland har vi stått tillsammans med 10 personer, alla pekar, babblar på kinesiska och pekar. Vi bara "ahha, Tack" låtsas förstå vad de menar och alla skrattar. Åhh de är de goaste folket som vi träffat. Vi älskar dessa utmaningar och människor.
Vi hittade en nattmarknad mitt i stan. Här fanns grillspett med skorpioner, gräshoppor, larver, tusenfotingar you name it. Små matstånd som vi åt på mitt på gatan, men nej, vi åt inte grillspett.

Great wall, himmelska fridens torg, Förbjudna staden, Lamatemplet, utsikt från Trumtornet och klocktornet och parken bakom förbjudna staden, olympiastaden, Himmelens tempel, Sommarpalatset, bakre sjöarnadistriket och 798. Vilken arkitektur, vilka färger och former, helt otroliga byggen!

Ja det finns huuuur mycket som helst att se, men vi måste åka hit igen för det finns mycket mer än de "viktigaste" och vanligaste nämnda attraktionerna. Det är härligt med denna stad som har Allt. Shopping, se och göra och den underbara maten. Vi har haft soliga dagar, en dag med snö. (Istället för att skotta snö tar de upp det och kör iväg det. Skumt!)

Parkerna i Beijing är fantastiska. Här träffas alla äldre människor och umgås, sjunger, gympar, spelar kort och dansar. Att gamlingarna kan vara så hurtiga. Vi var på ett utomhusgym. Här hängde 60 åringana uppochner i ställningar, stretchade. Det är pinsamt att säga att de är 100 gånger vigare än oss.

Idag var det vår sista dag i Beijing. Ikväll tar vi tåget till Sanghai. Ska bli grymt med en skyskraps-stad :)
Vi firade sista dagen med en privat guidning. Lily som vi träffade när vi reste runt på Java. Hon visade oss stadens smultronställen. Man kan ju säga att det går mycket snabbare när man är tillsammans med en som känner till staden och dessutom kan fråga åt en. Vi bjöd henne på middag, 5 rätter för 17 sek.

Hejdå Beijing med en tår i ögat





Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0