Sydney

Världens vackraste shoppingcenter Queen Victoria building, Chinatowns smaskiga mat, siesta i Botaniska trädgården, Operahuset, promenad på Harbour bridge, uteservering på Circular quay, mysiga gränder i The Rocks, boende i smutsiga Kings cross, Dorm tillsammans med en tysk och en Kanadensare, Kinesiska ambassaden har bytt adress, Hyde park, solig dag på Bondi beach, Open air cinema med utsikt över operahuset och Harbour bridge.

Vår tid i Sydney har varit fantastisk. Staden som har allt- närliggande stränder, mysiga parker, vacker hamn och sevärdheter. Härligt sol och badväder. Bondi var huur fin som helst med mycket svalkande dopp i det iskalla vattnet. Mikael tyckte framförallt om att surfa på vågorna.

Vi väntar på vårt Kinesiska visum som skall vara klart imorgon. Hela den proceduren är en smått rolig historia. Vi fick för oss att promenera till Kinesiska ambassaden som skulle ligga en timme från Kings cross där vi bor. Efter två timmar, ömmande fötter, svettiga pannor och hunger i magen, kom vi äntligen fram. Vi möttes av en trevlig kines som berättade för oss att eftersom att Kina tydligen blivit ett så populärt resmål har vi flyttat visumansökningsavdelningen till city. Det visade sig att det låg 20 minuter från vårt boende och att vi under vår utflykt gått förbi den förbaskade byggnaden. Det var bara att traska vidare. När vi äntligen nått Kina ambassaden två ser vi att vi glömt passbilderna man måste lämna in samtidigt som ansökan. Det tog ytterligare 40minuter innan vi lämnade in ansökan. Efteråt firade vi med ett kilo kakor.. mmm

Vi har två dagar kvar i staden, vi ska besöka parken vid hamnen och åka båt till Manly beach innan vi drar vidare imorgonkväll med Greyhoundbussen till Byron bay 13 timmar. Härligt med lite riktig skönhetssömn i sittande ställning på en buss.

Nu skall vi ut i solen med varsin bok och en picknick korg. Botanic garden next

Bilder från Sydney

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0