Roadtrip!

Ankomsten till Australien var en omställning både tidsmässigt, vädermässigt och pengamässigt :)

Vädret är som svensk sommar, en aning varmare, men kyliga kvällar. Vi bestämde oss ganska omedelbart att lämna staden Melbourne för en egen roadtrip på Great Ocean road som ligger två timmars bilkörning härifrån. Vägen är en av världens vackraste vägar och går, som man hör på namnet, vid kusten.

Efter några övningsvarv i ett industriområde och körning på fel sida(Australien har vänstertrafik) gick det slutligen upp för oss, Mikael att detta kan NOG gå. Ut på motorvägen for vi och mot Great Ocean road, friare än någonsin. Mikael chafför och Sarah kartläsare.

Kusten är fantastiskt vacker. Vägen går mest längst bergväggen och öde skog. Överallt ser man de klassiska vägskyltarna med varning för kängguru, emuer och koalor eller varning för giftormar. Under vår roadtrip såg vi en Koala sovande i ett träd, en Koala stående i diket och en liten kängguru längst vägen. Så exotiskt!!

Vi stannade vid varje utkiksplats så vår Great Ocean roadtrip tog oss två härliga dagar. Vi campade i bilen. Längst Australiens vägar finner man restorias med gratis dusch och toalett och parkeringsplats.

Under en del av Great Ocean road, den vackraste delen, var the twelwe apostels och London Bridge. Det är kalkstenstoppar som sticker upp ur havet. I bakgrunden ser man de sluttande bergen som stupar ned mot stranden. Australien är verkligen ett speciellt land. Efter 100 mils körning kom vi tillbaka till Melbourne. Vilken resa vilket äventyr, något av det bästa vi upplevt under vår upptäcktsfärd!

Under vår vistelse i Melbourne har vi lagat vår egen mat. Alla hostels är försedda med utrustade kök. Det känns lyxigare att laga sin egen mat efter så lång tid. Lyxigare än restaurang :) Vi är tillbaka efter vår roadtrip och skall träffa Linnea ikväll innan vi åker med Greyhoundbussarna till Sydney över natten. Denna gången med en annan chafför än Mikael :)

12 timmar i buss väntar oss. Sydney here we come!




Great ocean road

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0