Gold coast

Vi lämnade ett soligt Sydney och våra roliga rumskamrater förra torsdagen. En tysk och the conspiracy guy, ja han kollade vår karma och gloria och allt vad det var. Riktigt underhållande.

Vi kom fram till vår nästa destination Byron bay tidigt på morgonen. Ett jättelitet samhälle med surfbutiker, backpackerboenden och en fin strand. Vi fick vara med och släppa ut två bebis sköldpaddor. Åh det var såå mysigt.

Vi stannade bara i Byron bay över dagen, vi ville hellre tillbringa mer tid på Surfers paradise som ligger en timme norrut. Surfers var speciellt! Skyskrapor som är byggt på sandstranden, väldigt turistigt men häftigt. Stranden är träffpunkten liksom city som ligger där. Vi provade på surfing. Var ska man annars prova på surfing om inte i surfparadiset? Det gick väl sådär för Sarahs del. Vår andra dag insåg vi att vi tydligen färdats i tiden under resans gång och ställt om klockan en timme. Tur att vi är ute och inte har några tider att passa. Våra hjärnceller ligger och sover. Vi tog dessutom fel på alla hjärtans dag-dagen. Ja det märks att vi har semester.

Vi for norrut efter ett par dagar i surfparadiset. Brisbane som faktiskt är den mysigaste staden vi har besökt i Australien. Vi har dock inte hunnit att se allt eftersom att vi for upp till Rainbowbeach och Fraser island nästan omedelbart.

Rainbow beach är den minsta och mest öde byn vi sett. Härifrån är det lätt att ta sig ut till Fraser island som är den största sandön i världen och det finns inga vägar, eller jo sandstranden är vägen. Det går bara att ta sig runt med fyrhjulsdrift-fordon. Det var en upplevelse i sig att köra på sanden. Djur såg vi massor av. Här lever 6 av de giftigaste ormsorterna, vi såg dingos (vildhund), vildhästar och en hoppande val. Andra såg en död delfin på stranden som blivit biten av hammarhajarna. (Man får absolut inte bada i havet, det kryllar av haj) en annan såg levande delfiner i horisonten.
Istället för att bada i havet badade vi i en kristallklar sjö. Vattnet är så rent att man kan dricka det. Vi har nog aldrig sett så klart vatten i en insjö förut.



Australientrippen börjar närma sig slutet. Australien påminner lite om Bali (kuta beach), förutom att Australiin har fina stränder. Vi har kommit fram till att alla stränder ser likadana ut. Breda, långa och relativt vita. Inte pudersandvita men helt ok ändå :) Har man sett en har man sett alla :)

Imorgon åker vi tillbaka till Brisbane. Då är det dax att göra stan och besöka koalorna på zoo
:)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0