22 timmar tillbaka i tiden

Sista dagen i Australien tillbringade Sarah på Lone Pine Koala Sanctuary tillsammans med vår nye vän Kim-Johan (koreanskt uttal) från Korea. En väldigt öppen, snäll och hjälpsam kille, ja han frågade till och med Mikael om han ville ha hjälp med att packa väskan. Han älskar djur och ville mer än gärna följa med Sarah på zoo. Medan Sarah kämpade med att kommunicera med Kim (han var ingen höjdare på engelska) så låg Mikael och solade på South bank, en fejklagun intill floden, jättefint att sola och bada.

Lone Pine Koala Sanctuary är ett litet och personligt zoo med djur från Australien. Det är mest känt för sina 130 koalor och att man får hålla i och klappa djuren. Vi höll i varsin koala och matade kängguru i hagen där man fick gå fritt bland de hoppande varelserna.



Efter en lång dag bland djur och i stekande sol var det dax för oss att lämna Brisbane. Somsagt den mysigaste staden i Australien som vi har sett under den korta tiden vi besökte denna stora del av världen. (Det ser litet ut på kartan)

Innan flyget tog oss till Auckland New Zealand sov vi i varsin soffa på flygplatsen. Härligt med skönhetssömn, speciellt när en trevlig röst berättar för alla nya resenärer, var 10 onde minut, att man inte får ha med sig vätska i handbaggaget och dessutom rabblar upp 100 grejer som räknas som vätska. De 10 koreanska resenärerna som stod i tullen framför oss hade tydligen undgått att höra denna "nyhet" eftersom att de hade litervis med varmvatten i termosar och stora krämtuber-whitening sunlotion..
Det bästa med att vakna på en flygplats är att man har 20 meter till incheckningsdisken och eftersom att vi bokat Air New Zealand som inte är ett lågprisflygbolag ingår frukost och dryck hur mycket du vill. Äntligen ett flyg med lite underhållning som film, tvspel och musik. Lyxigt tycker vi.

Auckland vilka trevliga människor, vilken mysig stad och vilken friskt luft. Vi gillade verkligen denna stad. Vi ångrar djupt att vi inte valt att tillbringa mer tid på New Zealand. Det får helt enkelt bli på nästa jordenrunt resa :)
Vi har gjort stan, kollat på alla segelbåtar (pappa Karl hade älskat denna hamn), sevärdheter som stan har att erbjuda och såklart längtat till Söderhavet.

Söderhavet är nära! Vi har upplevt lördagen den 20 två gånger eftersom att vi har färdats 22 timmar bakåt i tiden. ( vi for över datumgränsen) Men endast 3,5 timme från Auckland ligger de små paradisöarna Cookisland. Vi möttes av levande musik och blomhalsband kl 3 på natten. De är ca 13 öar som ligger här, långt ifrån civilisationen, helt oförstöeda och perfekta. Vi landade på huvudön Rarotonga som är 32 km i omkrets och är omringad av ett rev, vilket innebär att vattnet innanför reven, den såkallade Lagunen, är grunt, stilla och kristallklart. Hela ön är omringad av detta turkosa vattnet och kantas av vita sandstränder. I horisonten ser man vågorna som träffar revet och försöker komma in i vår skyddande lagun och dess poolliknande vatten.
Vi bor på Muri beach och har den bredaste delen av lagunen utanför oss med 4 öar som vi tillbringat en dag att paddla kajak mellan. Det vore synd att inte säga att detta är ett av många paradis.
Förutom kajaktur har vi varit på moppetur. För att köra ett fordon på ön måste man ha deras speciella körkort som man får köpa hos polisen. Mikael som skulle vara chafför gjorde ett körtest, vilket gick ut på att köra fram och tillbaka på en väg. Och vet ni vad han klarade det :) Hans körkort har bild och hela köret.





Det finns två vägar runt ön och det är fortfarande vänstertrafik som gäller. Det tar 30 minuter att köra ett varv. Kustvägen är fantastisk. Mellan palmträden lyser det turkosa vattnet och "landsvägen" är fin med utsikt över grönskande bergstoppar.

Hittills har vi varit runt hela ön, snorklat, solat och såklart fotograferat.
Senare idag skall vi ut på djuphavsfisketur. Målet är att få upp en haj.

Soliga hälsningar från andra sidan..... jordklotet...
...helt plötsligt 12 timmar efter Swe istället för 12 timmar före :)...Såhär långt hemmifrån har vi aldrig varit..

Ikväll ska vi ha Haj BBQ :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0